Luka Dalam Bara, Bernard Batubara

Adalah buku yang bisa buat siapa pun jatuh cinta ketika melihatnya, aku bisa bilang. Bukan hanya karena covernya yang cantik, judulnya pun eye catching banget! Lebih lagi, buku ini ditulis oleh seorang penulis yang memang sudah terkenal, terutama dalam mengolah perasaan menjadi kata-kata yang… hmmm.

Continue reading

Advertisements

Review: Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage

Lika-liku hidup dan persahabatan adalah tema buku ini secara garis besar. Jika dikerucutkan lagi, buku ini sebenarnya berbicara tentang kehilangan.

Tsukuru, tokoh utama dalam buku ini, telah kehilangan pertemanan yang (sangat) dekat dan berharga. Menyisakan ruang hampa di hatinya sampai merasa mau mati. Tidak ada hentinya berpikir dan kemudian menelusuri apa yang salah pada dirinya hingga dicampakan begitu saja oleh teman-teman terdekatnya.

Continue reading

Aku dan kopi :)

Tulisan ini terinspirasi dari seorang penulis favorit, penulis yang belakangan ini selalu membicarakan kopi sebagai inspirasi barunya. Tapi, aku bukannya mau membahas kopi seperti yang dia bahas, aku hanya mau menceritakan kisahku sendiri… bersama kopi 🙂

Continue reading

AURORA

Found her (music). It’s like a treasure ❤ Her kind of music really fits me well. I mean, sure I have many favourite singers and songs beside her, but this one… I just lost my words for describing how good and beautiful it is. Not only the voice and the songs are good to hear, but the lyrics are also deep, I can feel her soul in it. And, somehow, I can so relate to it. I love the concepts of a girl wondering in the adventurous world, kinda lonely, asking for help but also brave: that’s what I get from the lyrics and the music videos. Just watch it by yourself, and you’ll see. If you like it and feel something when watching her music videos, then maybe our souls have something in common 🙂

Continue reading

The Circus and The Murders.

Belakangan ini lagi suka banget baca. Eh, don’t get me wrong. Reading is my all life-hobby hhaha, but belakangan ini rajin bacanya lagi banget-banget: selesai baca satu buku, langsung baca buku lain -> sebisa mungkin gak mau membiarkan diri ini gak ada bahan bacaan :3

Baca apa? Apaan aja. Ya, utamanya novel, sih XD. Yang penting buku, tulisan yang bener-bener dalam bentuk buku, bukan digital. Beda soalnya rasa membaca melalui layar dengan membaca melalui buku asli 🙂

Continue reading

But, are we all lost stars, trying to light up the dark?

Please don’t see
Just a girl caught up in dreams and fantasies
Please see me
Reaching out for someone I can’t see

Take my hand, let’s see where we wake up tomorrow
Best laid plans sometimes are just a one night stand
I’ll be damned, Cupid’s demanding back his arrow
So let’s get drunk on our tears

And God, tell us the reason youth is wasted on the young
It’s hunting season and the lambs are on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars trying to light up the dark?

Who are we?
Just a speck of dust within the galaxy?
Woe is me
If we’re not careful turns into reality

But don’t you dare let our best memories bring you sorrow
Yesterday I saw a lion kiss a deer
Turn the page, maybe we’ll find a brand new ending
Where we’re dancing in our tears

And God, tell us the reason youth is wasted on the young
It’s hunting season and the lambs are on the run
We’re searching for meaning
But are we all lost stars trying to light up the dark?

And I thought I saw you out there crying
And I thought I heard you call my name
And I thought I heard you out there crying
But just the same

And God, give us the reason youth is wasted on the young
It’s hunting season and this lamb is on the run
Searching for meaning
But are we all lost stars trying to light up the dark?

And I thought I saw you out there crying
And I thought I heard you call my name
And I thought I heard you out there crying
But are we all lost stars trying to light up the dark?
Are we all lost stars trying to light up the dark?