Thankyou, Allah :)

I’m so proud of myself because I’m a strong girl. Well, not literally.

Aku gak bisa mengangkat lemari atau alat-alat berat lainnya sendiri,  aku juga masih sangat lemah dengan yang namanya olahraga. Tapi, bagiku kekuatan bukan hanya bisa diukur dari hal-hal semacam itu. Kuat, adalah ketika kamu mampu bertahan sesulit apapun situasinya.

Even with the weight of the world holding you down on your knees,

You cradled your tears like children and stopped looking for the nearest exit

Sign

I think that’s what called bravery.

And strength :).

I did it. I think, what’s really I should be proud of about 2016 (and another another past year) is that I survived. It’s not easy without a strength, tho. Aku berhasil menyelesaikan studiku dan lulus, melewati kehidupan kampus yang walaupun penuh dengan hal-hal yang menyenangkan dan pengalaman baru bersama teman-teman, juga sulit dan penuh perjuangan. Aku berhasil mendapatkan pekerjaan yang bagus dan sesuai dengan passionku yaitu menjadi seorang penulis, beradaptasi dengan rutinitas baru yang walaupun awalnya begitu terasa melelahkan karena jarak yang ditempuh dari rumah ke kantor sangat panjang, aku mampu bertahan. I did it.

Mungkin itu terlihat sepele. Tapi bukankah ada sebuah ungkapan yang menyatakan bahwa seseorang baru bisa tahu dan benar-benar mengerti apa yang orang lain rasakan jika dia berdiri di atas sepatu orang itu dan melalui jalan yang dilalui orang itu? Bahkan, meskipun hal itu bisa dilakukan pun, dampak yang terjadi pada setiap orang tetap bisa berbeda.

But, do you wanna try my shoes? Here:

Continue reading

Holidays ♥

hallo pembaca sekalian, apa kabar? ^^ masih menikmati liburan atau sudah bosan bapuk di rumah menanti liburan selesai, kah? #plak :p atau sudah ada yang mulai menjalani aktivitas seperti biasa: masuk sekolah, kuliah, kerja, dsb? atau mungkin ada juga yang sedang siap-siap MOS sekolah atau ospek kampus, ya? 😀

aku masih liburan dong. masuk kuliahnya masih lama, awal september nanti #pamer :p

gimana liburan kalian? semoga menyenangkan dan bermanfaat ya 🙂 liburanku sendiri alhamdulillah berlangsung menyenangkan. walaupun sebagian besar kuhabiskan di rumah, tapi liburan ini enggak berlalu dengan membosankan begitu aja. sebagian hari-hariku diisi dengan canda tawa bersama teman-teman #asik dan InsyaAllah juga diisi dengan kegiatan yang bermanfaat. ikut kegiatan di kampus, silaturahmi ke tempat saudara, hang out bersama teman-teman, bantu-bantu orangtua di rumah (kalo ini sih wajib! hhaha), dll.

terus, belum lama kemarin aku pergi ke Bandung. menghabiskan beberapa hari di sana, di rumah salah satu sahabat dekatku: Ao-Chan.

Continue reading

The Old Days~

“I’m leaving, I’m leaving, I’m leaving, I think as the train wheels roll along, clackety, clackety, clackety. Forever, I think. Going further and further away from divide and the Glen, and those wonderful summers, and all the people who have come to mean most in my life.

But now it’s turned out I was wrong. What I thought I had gained, being accepted after such a long struggle, seems to have vanished. Even if I were to stop at the next station and get on the next Westbound train, I couldn’t get back. There’s no way.

And where am I going? To college, to James, to New York—Istanbul—the whole world? The future is winter, glittering like ice, and how can I make my way into it? Right now I can only cling to summer’s withering edge.

I lean my forehead against the cool September windowpane. The gold strubble-fields of Kansas roll past, lulling my mind, and letting the memories pour in…”

Continue reading

Late Post

hello everyone ! long time havent update anything in here eh ?

i have been so busy lately. in a week, i can say that there’s only one day for me to have a rest day: saturday.

monday until friday are my college days. sunday and thursday i have work. yeah..finally i got a part time job to be a private english teacher ! 😀

well..i know that my english is not extremely weel for now but i dont want to lost this chance. however..i’ll always learn and improve my english skill. i realized that the best way to learn is by always practicing it and through this job..i can practice my english especially in teaching ^^

actually..i was so nervous at the first time. i have never taught other people before–except my little cousins and my friends–but this time i should teach a person that i really dont know. before..i wonder..hows this person ? will she be nice to me ? will she like my way of teaching ? how to teach her ? where should i start it ? etc etc. but all the questions and doubts disappear after i met her for real. she’s older than me but she’s really friendly and welcome to me and i think we soon can be a good friend 😀

and for the first time..i realized: how happy it is to have work. how happy it is to know that i’ll have my own money. how happy it is to know that finally i can help my parents. (^-^)

btw a few weeks ago..i got sick. maybe because of too tired. as i told before..this semester is really tiring. assigments everyday -_- leave home at the morning and back home at the night like a worker .-. it’s also because the distance of my home and my campus is so far… sometimes i wanna try to live at the boarding house near my campus but there’s always a reason which make me cancel it. i think..i’ll go on to be like this. (~.~)

however..i realized that i have to always feel grateful. there’s so many people out there who doesnt get a chance like me. i love my life anyway (eventhough sometimes i said that my life is suck -_-)..i know that im lucky 🙂

p/s: nowadays i feel not confident with my english. after became an english department student, i always feel something like i have a responsibility to use english well. but like u see..maybe there’s grammatical error everywhere on my posts :p:( dont worry..i’ll always learn and learn ><

To Be Better

uhmmm…

rasanya kemarin-kemarin pengen cerita banyak deh tapi ditunda terus dan saat mau nulis disini sekarang  entah kenapa malah jadi buyar. semuanya udah berlalu jadi rasanya seperti udah basi kalo aku cerita sekarang… jadi ga gereget aja gitu soalnya emosi saat itu dan saat ini udah ga sama ._. (?) entah gimana ngejelasinnya ==”

Continue reading

Self Reminded

hallo~

ternyata sudah 25 hari berlalu sejak terakhir kali aku update blog ini. lama juga ya… entah kenapa sekarang aku gabisa aktif banget di blog lagi kayak dulu :/

maka untuk mengisi kekosongan ini (?) aku putuskan untuk update sekarang ^^ selain karena lagi free (belakangan ini emang free banget!==) karena masih masa liburan, aku juga pengen cerita.

pertama… aku mau review tentang 2014, tentang hal-hal yang terjadi di awal tahun ini maksudnya.

mungkin kita semua menyambutnya dengan gembira, full of hopes and expectations—walopun moment pergantian tahun kemarin aku lewatkan dengan tidur :p, merencanakan apa yang mau dilakukan di tahun ini, bahkan membuat resolusi lalu bilang “new year new me” and bla bla bla.

so… hows 2014?

sudah jadi pribadi yang baru kah di tahun ini?

Continue reading